Jongerencoaching bij Koromiro: een veelzijdige begeleiding op kindermaat

Dit concept voor persoonlijke ontwikkeling richt zich specifiek naar kinderen en jongeren in wisselwerking met hun omringende leefwereld. Met deze jongerencoaching schenkt Koromiro zowel aandacht aan proces- als systeembegeleiding.

Kinderen hebben van nature voorkeur voor een doorvoelde wijsheid. Zij gebruiken hiervoor hun gezond verstand, hart en intuïtie om de hen omringende leefwereld op het moment zelf te ervaren en te beleven met anderen.

Binnen de werkwijze van dit concept ligt het accent op ondersteunen, begeleiden, verrijken en optimaliseren van kwaliteiten die kinderen reeds in zich dragen en het bewust worden van ondersteunende krachtbronnen met het oog op een evenwichtige ontwikkeling.

Koromiro biedt in dit kader meerdere mogelijkheden aan voor een persoonlijk aansluitend ontwikkelingstraject op kindermaat van 6 tot en met 14 jaar. Vanaf 15 jaar kan het individueel adolescenten- en volwassenentraject gevolgd worden.

Afhankelijk van de gewenste doelstelling en het thema kan dit traject individueel, samen met de ouders/het gezin of andere relevante betrokkenen gevolgd worden.

Ter aanvulling kunnen ook op maat gemaakte workshops en trainingen zowel in het Koromiro Huis als in je school, vereniging of instantie gerealiseerd worden. Wanneer dit wenselijk zou zijn in het kader van multidisciplinaire samenwerkingen en efficiënt voor het ontwikkelingsproces van het kind kunnen we, mits toestemming, samen deelnemen aan vergaderingen en oudercontacten.

Enkele referenties: St Jozef basisschool te Kontich, Regina Pacis 1 te Hove, De Regenboog Freinetschool te Turnhout

Koromiro Fabelo, jongerencoaching: begeleiding op kindermaat