Met familiale bemiddeling kies je ervoor om samen conflictsituaties aan te pakken

Met familiale bemiddeling verhelder je als koppel, gezin of familie de conflicten die jullie parten spelen. Je kan hiermee langdurige en dure juridische procedures voorkomen.

De betrokkenen nemen vrijwillig deel aan de familiale bemiddeling en maken hun kwesties onderling bespreekbaar. De bemiddelaar biedt als onpartijdige aanwezige een sereen en veilig kader aan. Tijdens de conversatie waakt de mediator ook over het procesverloop en geeft ruimte aan ieders visie en emotionele beleving. Via een specifieke methodiek onderzoeken de betrokkenen de mogelijkheden om oplossingsgericht met de situatie om te gaan.

Koromiro is gespecialiseerd in Familiale Zaken en heeft in het bijzonder aandacht voor het bemiddelen van emotionele en relationele kwesties. Langdurige en escalerende conflicten verzwaren de dynamiek binnen zowel een kerngezin als een nieuw-samengesteld gezin. Het nazinderen van een familiale conflictsituatie verziekt de levenskwaliteit doorheen verschillende generaties. Ook voor scheiding- en ouderschapsbemiddeling kan je hier terecht om onder meer specifieke afspraken te maken voor de verblijfsregeling en omgang met de kinderen.

Tot slot heeft Koromiro ook aandacht voor ‘familiale bemiddeling in de laatste levensfase en bij levenseinde situaties’ en dit in nauwe samenwerking met ConnFinity vzw.

Familiale bemiddeling Koromiro EOT ConnFinity laatste levensfase en levenseinde situaties