Teambegeleiding: haal het beste uit je team

Met het oog op een groeiende productiviteit maakt teambegeleiding van een ‘werkend’ team ook een ‘samenwerkend’ team. Een efficiënte samenwerking stimuleer je binnen een open werkklimaat, waarin elk teamlid een heldere communicatie voert en zich goed voelt in zijn vel.

Koromiro biedt Team Coaching en Conflicthantering aan voor zowel startende teams als voor reeds langer gevormde teams die opbouwend willen omgaan met veranderingen, uitdagingen en conflicten. Hierbij schenken we aandacht aan het welzijn van zowel het team, de leden als hun ontwikkelingsgerichte communicatie en samenwerking.

Op maat gemaakte workshops & trainingen over jullie werkpunten bieden een waardevolle aanvulling voor een duurzame groei. Elk bedrijf en team is immers anders en heeft specifieke ontwikkelingsbehoeften.

Teamcoaching

Teamcoaching ondersteunt groepen in hun ontwikkelingsproces. Om als team beter te functioneren, werken we onder meer aan de onderlinge samenwerking en verhoudingen. Hierbij leert men omgaan met belangentegenstellingen, waardoor de communicatie efficiënter verloopt. Het verduidelijken van ieders verantwoordelijkheid en het stimuleren van innerlijk leider- en ondernemerschap brengt structuur in de bedrijfscultuur.
Met aandacht voor de menselijke factor binnen een organisatie treedt Koromiro op als team moderator en facilitator. We stimuleren een open, creatief en verbindend werkklimaat waar gewenste doelen in teamverband kunnen verwezenlijkt worden.

Conflicthantering & bemiddeling

Conflicthantering en bemiddeling biedt hulp bij interne en externe crisis. Al dan niet uitgesproken conflicten, spanningen en frequente of langdurige afwezigheden hebben zowel een weerslag op de onderlinge interacties als op de productiviteit van het team. Als de communicatie moeizaam blijft verlopen, biedt conflicthantering en bemiddeling een extra dimensie om door te groeien naar een ontwikkelingsgerichte samenwerking. Meer informatie over conflicthantering en bemiddeling vind je hier.

Naast leidinggevenden uit diverse sectoren, managers, recruiters en communicatiebureaus vinden verscheidene beroepen hun weg naar Koromiro. Als volgt enkele voorbeeldprojecten:
  • Workshop voor ‘Verbinding in Verlies Communitydag’ en ‘Sereni’ over communicatie in de Palliatieve Zorgsector (2024)
  • Workshops voor de zorgsector/woonzorgcentra over communicatie in en uit balans (2022)
  • Op maat gemaakte coach- en trainingstrajecten over leiderschapsontwikkeling en communicatie voor autonome overheidsbedrijven (van 2013 tot 2014, van 2015 tot 2020 en van 2021 tot en met 2024)
  • Mede-ontwikkeling van postgraduaatsopleiding en basisopleiding, alsook gastdocent voor ConnFinity vzw (van 2016 tot heden)
  • Mede oprichter, ontwikkelaar en bestuurslid van ConnFinity vzw. Een professioneel platform, kennis- en opleidingscentrum met specialisatie: Bemiddeling in de laatste levensfase en bij levenseinde (van 2015 tot en met 2023)
  • Leiderschapsontwikkeling en procesbegeleiding in de filmwereld van Annini (van 2015 tot en met 2019)
  • Mede-ontwikkeling van diverse interne concepten, workshops en teamevenementen. Officemanagement, teamcoaching en individuele procesbegeleiding in functie van leiderschapsontwikkeling bij Konsilanto cvba (van 1988 tot en met 2015)
Koromiro teambegeleiding en teamcoaching